Sinds 1963

Sterke teksten

Blog

Stikstof

Geplaatst op 18 oktober, 2019 om 18:05

Stikstof

Wat is stikstof? Het is letterlijk een stof waardoor je stikt, tegenovergestelde van zuurstof. Maar in de nieuwe massahysterie – die zich overigens alleen in Nederland lijkt voor te doen – is het hetzelfde als amoniak, wat door de mest van koeien wordt geproduceerd.

Nederland moet af van de stikstof. De uitvreters is Den Haag dachten de boeren de schuld te geven. Die zijn dom, kunnen niet lezen, zien ook niet dat wij besluiten hun bedrijfstak op te heffen, dachten de leden van de meest onbetrouwbare beroepsgroep van Nederland (nou ja, na de advocaten dan). Voorop liep D66, van wie ik deze week een charlatan hoorde beweren dat de vogeltjes in de natuurgbieden door hun poten zakken omdat hun pootjes aangetast worden door de stikstof. Laat me niet lachen. Vraag een boswachter hoe het zit en hij zal de vloer aanvegen met de prietpraat, waar deze partij al jaren om bekendstaat.

Hoe mooi was deze week. De boeren lieten zien dat niet zij de dombo’s zijn, maar de uitvreters in Den Haag. Er was wat verontwaardiging dat er een deur sneuvelde van een provinciehuis, maar de provinciebestuurders mogen van geluk spreken dat ze niet in Frankrijk wonen. Daar was het parlement allang in de fik gestoken bij zo’n dolk in de rug.

Boeren zijn hier al een paar duizend jaar. Nooit heeft iemand geklaagd over stikstof door de boeren. De boeren hebben dit land welvaart gebracht, Nederland is de tweede exporteur van agrarische producten in de wereld. Schaf je de boeren af dan wordt het hier op een houtje bijten.

Vliegtuigen zijn er pas veel korter en auto’s ook. Maar Schiphol is heilig. En bouwen moet altijd doorgaan, terwijl dit land al veel te vol is. Het enige wat helpt is een actieve 1-kind politiek. Nederland terug naar 5 miljoen, is mijn parool. Dan is het stikstofprobleem opgelost.

Ik ben Whisky Ambassador, onafhankelijk journalist en bovendien historicus (net als Rutte). De whisky is van origine een boerenproduct. Wat de boeren van de oogst overhielden aan gerst stookten ze in de winter in een kleine ketel tot whisky. Als Whisky Ambassador steun ik de boeren.

 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord jelmer limburg
9:32 op 20 oktober, 2019 
Stevige mening! Maar ik hou er wel van als columnisten en duidelijke opinie hebben. Als de Formule I in Zandvoort niet zou doorgaan vanwege "stikstof", zou de wereld daar helemaal niets van begrijpen.